Jak dopadlo projednání dotace 3. pásma MHD v zastupitelstvu

13.12.2019 18:15

Na zasedání zastupitelstva 2. prosince 2019 jsem předložil návrh na dotaci rozdílu mezi 2. a 3. pásmem MHD pro všechny občany, kteří by si zakoupili některou z předplacených jízdenek - měsíční, čtvrtletní nebo roční. Zástupci koalice již dopředu avizovali, že tento návrh nepodpoří, protože je dle jejich názoru diskriminační z důvodu, že neřeší i jízdenky opačných směrem od Brna, tj. zejména směrem na Rajhrad. Na zasedání zastupitelstva se nedostavili ani občané, kteří by o dotaci měli zájem, takže návrh nebyl schválen.

ALE - je zde ještě naděje. Bylo aspoň domluveno, že na březnové zasedání ZMM připravíme návrh ankety do Zpravodaje, která by měla zjistit skutečný zájem občanů. Pokud bude anketa odsouhlasena a bude vyhlášena, bude záležet na množství případných zájemců. Pokud jich bude dostatečný počet, věřím, že by se dotace mohla schválit i zpětně od ledna 2020. Pro jistotu si proto uschovávejte doklady o zaplacení předplacených jízdenek pro případ, že by se schválilo.

Aktuální informace o stavu jednání k dotacím vždy najdete zde na našem webu, kde již nyní můžete hlasovat v naší předběžné anketě.

Vaše názory na dotace MHD a jejich případnou podporu můžete psát na naši emailovou adresu: osmodrice@seznam.cz. 

Předem za ně děkujeme.

(LiPro)