To nejlepší ze zastupitelstva 5. června 2017

19.06.2017 00:09

Abyste se nemuseli prokousávat dlouhým zápisem nebo usnesením, připravili jsme pro vás z našeho pohledu výběr deseti nejzajímavějších bodů zasedání zastupitelstva, které se konalo v pondělí 5. 6. 2017 na modřické radnici.

  • V úvodu zasedání popřál starosta města Sylvě Bernátové k významnému životnímu jubileu.
  • Městu se nepodařilo prodat objekt na Hybešově 654, proto bude nadále nabídnut k pronájmu pro poskytování služeb občanům.
  • Pasivní bytový dům pro seniory (PBDS) skončil za rok 2016 ve ztrátě 1 013 343,- Kč. Řešilo se, co s tím? ZMM schválilo pouze zrušení místa zástupce vedoucího, čímž dojde ke snížení ztráty na cca 700 000,- Kč/rok. Můj návrh na snížení počtu recepčních ze 4 na 3 a počtu uklízeček ze 4 na 3 neprošel. Rozpočet by se tak stal vyrovnaným. PBDS bude mít nadále 1 vedoucí, 4 pracovnice recepce, 4 uklízečky a 1 údržbáře.
  • Opravy domu s podloubím na náměstí Svobody č. 171 se jen tak nedočkáme. Bylo provedeno zaměření skutečného stavu, nyní se zpracovává projektová dokumentace. V nejlepším případě budou zahájeny práce až v průběhu příštího roku.
  • Pro vybudování vícegeneračního hřiště s venkovními posilovacími stroji v zahradě bývalé MŠ na Benešově ulici 271 bylo odbornými firmami předloženo několik návrhů. Zastupitelé měli ale k návrhům výhrady. Byla proto vytvořena pracovní komise, která na příštím zasedání ZMM předloží nové návrhy. Autorkou nápadu na vybudování hřiště byla Sylva Bernátová.
  • Na základě mého návrhu byla zdigitalizována kronika města a umístěna na web https://www.mesto-modrice.cz/mesto/kronika-mesta-2011-2016
  • Dle sdělení radnice dostává novinky z webových stránek města prostřednictvím emailu 228 občanů a prostřednictvím sms 278 občanů. K odebírání novinek emailem se můžete zaregistrovat na úvodní stránce města vlevo dole https://www.mesto-modrice.cz/ a prostřednictvím sms na https://www.mesto-modrice.cz/rychle-informace-o-deni-ve-meste-formou-sms
  • Nově bude zjednosměrněna ulice Poděbradova směrem od ul. Husovy k Benešově. Zjednosměrnění ulice Komenského od ul. Benešovy k ul. Spojovací bylo ZMM na základě doporučení PČR zamítnuto.
  • Byla schválena nová obecně závazná vyhláška města regulující pohyb psů a veřejných prostranstvích. Volný pohyb psů na veřejných prostranstvích je možný jen s náhubkem. Volné pobíhání psů bez náhubku je možné pouze ve výběhu pro psy při ulici Masarykova (parcela č. 460/9). Vstup se psem je zakázán na dětská a víceúčelová hřiště, do areálů základní školy a mateřské školy, do parku v areálu muzea na ulici Komenského a do parku na ulici Benešova. Vyhláška nabývá účinnosti od 1. 7. 2017 a plný text najdete na webu města https://www.mesto-modrice.cz/system/files/uredni-deska/skmbtc25317060714280.pdf.
  • Studenti Lednické fakulty Mendelovy univerzity zpracovali studii krajinářské a sadové úpravy lokality „Primál“. Prezentace studie pro zastupitele proběhne 19. 6. 2017. Návrh na zapojení studentů do ozelenění města předložil náš spolek.

(LiPro)