Jak se stará město o veřejná prostranství

31.08.2014 16:02

Dalo by se to též nazvat Jeden případ za všechny... S kvalitou péče o veřejná prostranství nejsme dlouhodobě spokojeni. Sekání trávy se provádí v dlouhých intervalech, zarostlé chodníky plevelem, prostě špatné prostředí pro naše občany i vizitka města. V jiných městech a obcích to jde, ale u nás na to stále nemůžeme najít ten správný recept... Člen našeho spolku Ing. Vykoukal na jeden takový případ upozornil naši místostarostku mailem 31.7.2014. 26.8.2014 jsme se přišli podívat, co se změnilo. K fotkám již není asi potřeba žádný komentář.

______________________ Původní zpráva: ________________________
Od: "Ing. Jaroslav Vykoukal" <jvykoukal@cmail.cz>
Komu: "Hana Chybíková" <hana.chybikova@mesto-modrice.cz>
Datum: 31.07.2014 11:56
Předmět: připomínka - žádost
 

Dobrý den paní místostarostko,
Dnes ve čtvrtek 31.7.opět malé Benátky - plaveme pod mostem, příjezd z Brna. V podstatě se není čemu divit. Již delší dobu pozoruji dosti neutěšený stav v oblouku při sjezdu pod most.
Tráva a křoví přesahuje do vozovky, zdejší chodník je zcela zarostlý, dochází zde při deštích ke splavování hlíny se svahu. Zhruba před měsícem se zde skupina pracovníků / možná četa města/ snažila vyčisti strouhu - betonový žlab mezi chodníkem a svahem, avšak vzhledem k tomu že nebylo provedeno vyčištění celého úseku až na úroveň hlavní komunikace, minula se tato práce dosti účinkem. Navíc naplavená hlína je natolik v převisu nad žlabem, že vyčištěním žlabu a tím narušení její souvislé vrstvy způsobí  ještě k většímu drolení a dalšímu padání hlíny do žlabu.
Myslím, že další popisování zdejšího stavu je zbytečné, při obhlídce je vše jasné a navíc předpokládám, že o tomto stavu víte.
Je mě zřejmé že kompetence nad údržbou /správce komunikace atd./ jsou jako obvykle složité, asi však nezbývá, nežli je rozplést a toto řešit.Popsaná situace je totožná i v úseku od výjezdu z "podmostu" k T křižovatce na ulici Brněnské. Ještě bych snad dodal, že tento v nuzný pohled při vjezdu do města nám na prestiži nepřidá.
Děkuji Vám za sjednání nápravy a v případě že uvedený stav lze odstranit v dohledném termínu, nemusíte marnit čas odpovědí na tuto moji připomínku. Jezdím tu denně a vše uvidím.
Děkuji a přeji pěkný den.
Vykoukal Jaroslav 
občan města Modřice

Foto: 26.8.2014

(LiPro)