Razantní zvýšení daně z nemovitostí v Modřicích dopadne i na drobné podnikatele

08.07.2019 23:02

Na červnovém zasedání zastupitelstva koalice prosadila zvýšení daně z nemovitých věcí, které bude platit v Modřicích od ledna 2020. I když se toto zvýšení s výjimkou samostatně stojící garáže (+50 %) běžných občanů moc nedotkne (+7,14 %), postihne zejména všechny podnikatele včetně drobných živnostníků (+125 %). Tak velký nárůst daně u drobných živnostníků se nám nelíbí, proto jsme navrhli, aby jim toto bylo nějakým způsobem kompenzováno. Domníváme se, že další daňové zatížení živnostníků by mohlo mnohé od podnikání odradit, což rozhodně nechceme. Naopak – drobné podnikání v Modřicích podporujeme, protože vede ke zkvalitňování služeb občanům. Jsme pouze proti dalšímu nekontrolovanému rozšiřování velkých obchodních, logistických a výrobních center v našem katastru.

Zda vůbec, případně komu a jak zvýšení daně z nemovitých věcí kompenzovat, by se mělo projednat na zářijovém zasedání zastupitelstva, které se bude konat na radnici již v pondělí 2. 9. 2019. Přijďte nás podpořit!

Podrobná tabulka stávajícího daňového zatížení a nového je umístěna na webu města Modřice v sekci Zápisy ze zastupitelstva 2018 – 2022, v podkladech k 4. řádnému zasedání ZMM. Její kopii uvádíme v příloze.

(LiPro)

zvyseni_dane_z_nemovitosti.pdf (158,4 kB)