To nejlepší ze zastupitelstva 9. prosince 2013

14.12.2013 23:47

I poslední zastupitelstvo letošního roku proběhlo ve stejném duchu. Ze 14 přítomných zastupitelů koalice nejčastěji přehlasovávala v poměru 9:5. Proti jsem býval já (Procházka) a kolegyně Bernátová, přidávali se i kolegové z ČSSD Kratochvíl a Matějková a z TOP09 Sládek. Koalice si tak opět odsouhlasila co chtěla, včetně splnění úkolu k podání žaloby na firmu, co zavezla městské pozemky u Primálu na částku 81 000,- Kč za "pronájem" pozemků za 2 roky a vyklizení pozemku, což víme, že ty tisíce tun návozu už nikdo neodklidí a město za to v nejlepším případě vysoudí 81 tis. Kč a za pár milionů ty pozemky na vlastní náklady zrekultivuje...

Podobně dopadl i výsledek kontroly vyřizování stížností, které provedl Kontrolní výboru ZMM, v kterém je zastoupena výhradně opozice. Kontrolní výbor při prověřování vyřizování jediné (!) písemné stížnosti, která za poslední rok dorazila na radnici zjistil, že nebyla dodržena zákonná lhůta. Starosta ale provedl osobní kontrolu dokladů a zjistil, že bylo vše v pořádku, když mailem doručená korespondence na radnici byla zaevidována až za 7 dní. Ano, naše radnice se řídí vlastními zákony podle hesla "my jsme úředníci, kdo je víc...?!"

Celkem v tichosti se konstatovalo, že dům pro seniory nebyl dokončen v termínu (od listopadu se v něm již mělo bydlet), ale měl by být slavnostně (?) otevřen až v průběhu ledna 2014, kdy nastoupí i jeho početný personál. Výjimku tvoří vedoucí domu, která již pracuje od 1. listopadu včetně příplatku za vedení (koho?). 

A pak už přicházely k projednávání návrhy rozpočtových opatření na r. 2013, rozpočtu na r. 2014, platů úředníků (jejich počet a platy neustále rostou), dotací a akcí, výhledů na roky 2015 a 2016, atd. Ke každému z předložených dokumentů jsme měli zásadní výhrady a tak jsme hlasovali proti. 

Že kromě špatných jsou i dobré zprávy dokumentuje to, že výsledky kontrol městské policie z minulých let a návrhy Kontrolního výboru byly vyslyšeny a již začátkem roku 2014 by naše městská policie měla být napojena na standardní číslo 156 a občané si již nebudou muset pamatovat místní mobilní číslo, aby si mohli zavolat pomoc. Též pořízení služebních zbraní je na dobré cestě a naši policisté by se konečně mohli vyrovnat výzbrojí svým kolegům z jiných měst.

 

(LiPro)