Zastupitelé se nedohodli na koncepci regulace hazardu v Modřicích, kvůli tomu bude mimořádné zasedání

09.09.2017 23:29

Jedním z bodů programu řádného zasedání Zastupitelstva města Modřice (ZMM) dne 4. 9. 2017 byla i koncepce regulace hazardu ve městě. V návaznosti na nový zákon č. 186/2016 Sb. o hazardních hrách, který nabyl účinnosti 1. ledna 2017 a tím, že některým provozovatelům heren ve městě končí povolení 31. 12. 2017, byla Radou města předložena na ZMM koncepce regulace hazardu v několika variantách:

  • plošný zákaz v obytných částech města, mimo ně by byl provoz možný
  • vymezení území, kde by se dalo hazard provozovat - obdobné jako první varianta, ale řešeno vymezením území pro hazard
  • zachování nynějšího stavu (ve městě je nyní celkem 153 hracích automatů, z toho 56 v Olympii) s možností dalšího rozšiřování dle koncepce "maximálně jedna herna na jedné ulici".
 
Na ZMM se dostavili zástupci společnosti, která provozuje síť kasin Admiral. Mají zájem vybudovat kasino v objektu, kde se nyní nachází Wikyland (za Sconto nábytkem u dálnice D2). Do městského rozpočtu slibují příjem z daní ve výši 20 - 25 mil. Kč ročně, což je asi čtvrtina toho stávajícího.
 
Nakonec se hlasovalo o variantách:
  • plošný zákaz hazardu na celém území města - neprošlo - hlasovala pro to pouze část opozice
  • zachování nynějšího stavu bez možnosti dalšího rozšiřování heren - neprošlo
  • plošný zákaz jen v obytných částech města - i když měla tato varianta nejvíc hlasů (6), nehlasovala pro něj většina, tj. aspoň 8, proto též neprošla.
 
Vzhledem k závažnosti tématu bude k němu svoláno mimořádné zasedání zastupitelstva. Mělo by se konat 16. nebo 17. října 2017. Rádi bychom znali vaše názory. Napište nám je!
 
(LiPro)